Când câștigătorul ia totul. Poate Alaphilippe să câștige întregul tur o dată?

A pus în scenă primul loc.

Și are, de asemenea, un tricou galben de lider al turneului.

Cinci ani, francezii au așteptat ca călărețul lor să pună din nou maillot jaune. Nu au așteptat niciodată atât de mult în istoria cursei de 116 ani.

Iată. După emoționantul solo de luni.

“Dacă vi se oferă oportunitatea, trebuie să mergeți după ea.Nu s-a putut dovedi mai frumos pentru mine “, a spus Alaphilippe, copleșit de emoție.

În jurul catedralei din Reims, unde au fost încununați regii francezi, a existat o a treia etapă care a culminat în regiunea Champagne.

Reims și șampanie spumante sunt considerate de francezi ca parte a tezaurului lor național, clasându-le printre simbolurile țării lor.

Și tricoul galben.

În timpul turului 2014, suveranul lui Vincenzo Nibali a „împrumutat” Ziua galbenă din ziua în care bărbații s-au scăpat de Tony Gallopin înainte de a-l lua înapoi cu hotărâre.

Dar Alaphilippe este un călăreț de o categorie complet diferită de Gallopin.Franceză dragă de anul trecut, acum lider mondial după spectaculosul izvor.

“Probabil cel mai interesant ciclist al zilei”, a spus Philippa York, de la cyclingnews.com. “El ajunge deja la Peter Sagan în popularitate globală.”

Anul acesta a devenit stăpânul clasicilor, dominând Milan-San Remo, Strade Bianche și Walloon Arrow, câștigând etape în Europa, câștigând pintenii, urcări scurte și pe un teren mult deluros.

“Poate câștiga oriunde și oricând”, a declarat Patrick Lefevere, șeful său la Deceuninck-Quick-Step, cu o exagerare. Fanii francezi speră că Alaphilippe își va începe cariera în curând De asemenea, urmăresc să lupte pentru titlul turului.

Cu toate acestea, nu este încă în program.

„Nu consider clasamentul general la Grand Tour drept o prioritate în această etapă a carierei mele până acum”, a spus el, dar cu câteva comentarii. “Dar poate o prioritate va fi.”

Un om care călărește o inimă

Are nevoie de doi sau trei ani Pregătire specială pentru a lupta pentru clasificarea generală și, de asemenea, are nevoie de un profil de pistă mai adaptat.Nu anul acesta pentru răpitorii de munte cu șapte vârfuri de peste 2.000 de metri și cu pante abrupte, dar mai puțin muntoase. Ca și când irlandezul Sean Kelly a dominat Vuelta în 1988.

De asemenea, Kelly a fost un sprinter excelent și câștigător al seriei clasice – și a reușit ocazional să dețină cel mai bine pe dealurile cele mai grele.

La fel ca Alaphilippe.

“Julian este un tip exploziv pe dealuri de la unu la trei kilometri”, a declarat fostul profesionist René Andrle, care l-a condus cândva la ferma Quick-Step. „Niciunul din alpinistul extrem nu a pariat pe el. Dar, dacă acei alpinisti extremă conduc un ritm rapid în munții înalți pentru o lungă perioadă de timp, nu vor fi deocamdată suficiente. ”

LA TRIUMF ȘI BUNĂ GALBENĂ.Julien Alaphilippe în a treia etapă a turului.

Francezii își caută următorul campion de turnee de 34 de ani. Dacă cineva ar putea încheia acest fast în anul curent, nu ar fi Alaphilippe, ci probabil Thibaut Pinot. Liderul echipei Groupama-FdJ a reușit până în prezent după un timp de succes al echipei de la începutul cursei cărți bune și a dovedit forma alpinistului în prima jumătate a sezonului.

În Quick-Step, Enrik Mas a fost liderul clasamentului general, al doilea în Vuelta anul trecut.

Deci, ce să vă așteptați de la Alaphilippa? „Că ne vom bucura din nou de stilul său de curse”, a spus Lefevere. „Își călărește inima și este imprevizibil.Acesta este cel mai bun din lume. ”

Anul trecut a câștigat etapele Turului în Grand-Bornand și în spa-ul pirinean Luchon, iar la Paris a sărbătorit tricoul polka dot al câștigătorului competiției montane.

Planul de anul acesta? „Vreau să încerc etapele în care pot. Orice altceva, indiferent de câteva zile în puncte galbene sau polka, va fi un bonus “, a spus el la început la Bruxelles.

Sponsori la l-au plătit

Încă din copilărie, Alaphilippe a fost hiperactiv. „Nu mi-a plăcut niciodată școala. Trebuia să mă mișc ”, a povestit el. Tatăl său a condus orchestra, l-a condus pe tânărul Iulian la tobe și i-a plăcut și călare. Atunci roata a fost prioritară.De la munte și ciclocross a ajuns pe drum la 17 ani.

„Era cel mai mic băiat din grup, dar avea temperamentul și mentalitatea câștigătorului”, și-a amintit primul său antrenor Thierry Michaud.

În acel moment, Alaphilippe și-a câștigat viața de negustor într-un magazin de biciclete. Anul acesta contractul său se încheie în Quick-Step. Lefevere arunca magie pentru a-l păstra. Chiar și cu sponsorii grajdului a recuperat că și-a mărit bugetul din cauza lui Alaphilippus.Conform speculațiilor din culise, salariul francez a crescut de la 1 milion EUR pe an (plus bonusuri) la 2,5 milioane EUR.

“Am trimis un agent prin intermediul agentului Julian la cursa Around California, care sper că nu va refuza”, a insistat Lefevere în mai. Voi rămâne.

Piesa clasică a treia etapă a Turului a fost aleasă cu mult timp în avans.În timp ce liderii generalii din primăvară și-au propus să exploreze trecerile alpine și pirene, care în acest an traversează pista de curse, el a fost foarte familiar cu pasajele cheie ale acțiunii de luni în regiunea Champagne.

Bob Jungels, liderul din acest an de la Quick-Step la Giro: “Sunt aproape mort acum, dar voi încerca să câștig mâine.”

Matt White, șeful Mitchelton-Scott, a declarat înainte de începerea piciorului de luni: “Acesta este un profil creat pentru Alaphilipp. ”Problema a fost că, după succesele sale extraordinare din acest sezon, a fost greu să găsească o companie care să atace. „Alții nu vor să lucreze cu mine și să participe în ritm.Dar ce, asta face parte din joc, a spus el.

El a rezolvat-o așa. Au mai rămas 16 kilometri când a atacat de pe câmpul principal subțiat sub vârful primei categorii Cote de Mutigny. A trecut pe lângă Tim Wellens, ultimul dintre refugiați și a continuat singur. Cu toate acestea, nu a ușurat.

„Știam că trebuie să obțin cel puțin 40 de secunde pentru a rămâne pe drum”, a spus el. Și a rezolvat-o.

Ținta a tăiat cu 26 de secunde înaintea tuturor favoritelor cu un gest triumfător, bătând cu entuziasm pe ghidon. S-a prăbușit pe asfalt, turnând apă în el, apoi partenerul său Mas a ridicat-o în aer triumfător. Apoi a fost dus într-un cort unde călăreții așteaptă decorarea pe scenă.Și acolo părea ca și cum eroul zilei ar fi făcut totul. Lacrimile de emoție îi coborâră ochii.

„Am lăsat totul pe cale”, a mărturisit el. „Nu este ușor să concurezi cu așteptările uriașe ale întregii țări. Acum sunt ușurat. A funcționat! ”

Luând graalul galben al tuturor bicicliștilor pe scenă, el a promis:„ O să încerc să-l țin cât voi putea. Tricoul galben este o mare recompensă pentru toți anii mei de ciclism. A șasea etapă din Vosges poate fi prea grea pentru mine, dar voi face tot ce pot.

Și următorul? Când Peloton Tour se va îndrepta spre sud?

„Îl voi ajuta pe Eli Viviani în sprinturi și pe Enric Mas pe dealuri dacă au nevoie de mine.Și uneori încerc să câștig din nou ceva. “