Anticorupția insistă asupra faptului că în Levante-Saragossa a existat o amenajare și face apel la sentință

Procurorul anticorupție a atacat sentința Penalului 7 din Valencia care i-a eliberat pe jucătorii de la Levante-Zaragoza din sezonul 2010-2011 din infracțiunea de corupție sportivă și insistă asupra necesității conectării probelor care, în opinia sa , arată echipamentul acestei întâlniri.

În această frază, fostul președinte al Zaragoza Agapito Iglesias, precum și fostul director financiar al clubului Maño Javier Porquera, au fost condamnați pentru modificarea salarizării jucătorilor pentru a ascunde destinația de 1,7 milioane de euro și 36 de jucători din ambele cluburi au fost achitați.

Procesul a avut loc ca urmare a plângerilor prezentate după meciul Levante-Zaragoza care a închis Liga 2010-2011 și s-a încheiat cu o victorie a echipei aragoneze cu 1-2 într-o ciocnire în care Levante nu juca nimic, iar rivalul său avea nevoie de victorie pentru a nu coborî în Divizia a doua.

Judecătorul a considerat o „indicație incriminantă valabilă” a posibilei corecții a ieșirilor de fonduri de la Zaragoza într-o manieră „opacă și nesperată”, precum și modificările ulterioare ale modelelor de cheltuieli și consum ale celor mai mari o parte din jucătorii de la Levante acuzați în acest caz.

El a recunoscut, de asemenea, că pentru a le justifica „ar fi oferit, în multe cazuri, explicații insuficiente sau nejustificate” care sunt „compatibile cu primirea de numerar în datele apropiate litigiului de parte”.

Cu toate acestea, nu a considerat aceste indicații suficiente pentru a afirma fără îndoială comiterea infracțiunii de fraudă sportivă.

După cum au explicat către EFE sursele Parchetului Anticorupție de la Valencia, scopul acestui apel este să pretindă necesitatea „conectării logice” a tuturor acestor probe considerate acreditate în hotărâre, adică fluxul de fonduri de la cofrele din Zaragoza opaci și reducerea considerabilă a cheltuielilor de către jucătorii din Levante în următoarele luni.

În primul rând, se solicită revocarea achitării și reevaluarea în comun a tuturor materialelor preliminare, așa cum a făcut Curtea Provincială când a dispus deschiderea de proces pentru aceste fapte.

Parchetul Anticorupție solicită pronunțarea sub forma unei sentințe sau, în cazul în care nu este posibil din motive procedurale, anularea sentinței și repetarea procesului cu un alt magistrat. , întrucât “singurul rezultat logic al tuturor indicațiilor este remedierea meciului”, sursele consultate au explicat pentru EFE..000 de mii de euro pe care o săptămână înainte de retragerea jocului Zaragoza, scufundat în clasament și condamnat la un faliment din cauza gestionării economice grave a conducătorilor săi “, afirmă procurorul în apelul său.

” Orice explicație dată de liderii care retrag aceste fonduri și de către destinatarii care extrag și banii menționați din conturile lor este exclusă de judecător. ”

” Alături de suma menționată, judecătorul continuă să explice cum 765.000 de mii de euro sunt retrasi din nou din conturile clubului, bazându-se pe raportul întocmit de unitatea de asistență a Parchetului Anticorupție (…) și aruncând complet teoria că ar fi vorba despre bonusurile de permanență “, ADD.

De asemenea, procurorul insistă asupra faptului că este dovedit că “jucătorii din Levante au suferit în mod colectiv o scădere notorie și semnificativă a banilor și a provizioanelor de card imediat după meci”.

De asemenea, subliniază faptul că Zaragoza “nu a efectuat nicio anchetă internă pentru a afla destinația banilor”.