Secția de sport a iDNES.cz își sărbătorește 20 de ani. Înființată la 2 septembrie 1999

În urmă cu douăzeci de ani, la 2 septembrie 1999, s-a născut secția de sport iDNES.cz. Fără întâlniri strategice, manageri de proiect, analize de marketing de piață, practic fără pregătire. Jan Josef Kubíček, vizionarul șef al redacției, este managerul tuturor editorilor din editura MAFRA.La început, ne-am stabilit obiective foarte înalte și a fost nevoie de mult efort pentru a menține domeniul de aplicare larg ales pentru toate sporturile ”, își amintește Beránek. „La vremea respectivă, site-ul sportiv format complet nu exista în mediul ceh, așa că am văzut concurența noastră pe servere specializate axate pe sporturi individuale. În fotbal sau hochei am trecut de la început la detalii minunate. A fost dificil, dar cred că am pus bazele succesului. Astăzi suntem interesanți pentru un public sportiv divers. ”

Pe măsură ce pagina de titlu a secțiunii de sport iDNES.cz s-a schimbat. Până la sfârșitul anului 1999, a avut redactorul și redactorul de hochei.Colaboratorii externi au alternat în servicii și datorită cooperării strânse cu sportivii din cotidianul suroră MF DNES au început curând primele rapoarte online.

Până în vara anului 2000, opt profesioniști lucrau la secția de sport. Au inclus un editor video, deoarece editorii deja experimentau știri video. Cu aparatul foto, reporterii sportivi au călătorit la cele mai importante evenimente ale anului: fotbalul euro în Belgia și Olanda, precum și la Jocurile Olimpice de la Sydney.

discipline.În unele cazuri, am fost în fața timpului și a trebuit să renunțăm o vreme, în altele am pus bazele unor lucruri care s-au dezvoltat rapid în țara noastră și în competiție ”, își amintește Beránek.

După patru zile de existență, secțiunea a organizat chiar primul interviu online pe internetul ceh. Jucătorul de fotbal ceh Patrik Berger a sărit la cafeneaua din Teplice și a discutat cu fanii internetului timp de peste o oră. Interviul online a devenit curând un gen popular. Nu doar sportul, ci și politica, cultura, afacerile au început să meargă la redacție…

A fost iDNES.cz, care a transmis în 2007 prima pură transmisie în direct a internetului din liga de fotbal.Meciul dintre Slavia și Olomouc nu a fost difuzat la nicio televiziune, difuzarea a fost făcută doar pentru cititorii iDNES.cz. Aceeași adresă cu prima venea în mod regulat în jocurile din Premier League din Anglia.

În toamna anului 2012, echipa editorială a ziarului sportiv MF DNES și portalul online iDNES.cz s-au alăturat. Secțiunea comună a adus noi autori pe web și o nouă abordare cu aceștia. În plus, la serviciul rapid de știri online au fost adăugate texte jurnalistice atemporale. Rapoarte mari, interviuri, articole analitice. Peste 50 de texte sunt publicate în fiecare zi în secțiunea sport din iDNES.cz. În mod logic, cel mai mare interes îl reprezintă fotbalul și hocheiul, urmate de tenis, biatlon sau ciclism.

„Desigur, biatlonul a fost sporit de succesele imense din Cehia.Dar atât biatlon, cât și mai mult ciclism au arătat că puteți atrage și păstra cititorii cu știri de înaltă calitate și servicii oneste, inclusiv rapoarte originale, interviuri sau povești istorice ”, spune Ondřej Trunečka, șeful departamentului de sport. „Cheia succesului este să raportați cu regularitate la toate cursele și meciurile importante direct de la locul lor. Știrile autentice sunt mereu apreciate de cititori. ”

Cea de-a douăzecea aniversare a prins presa în mijlocul unei mari lucrări. Vârfurile sezonului sportiv și reporterii sunt în centrul acțiunii. Specialistul în tenis Karel Knap urmărește turneul de la US Open, Miroslav Nemy trimite rapoarte de la Campionatul Mondial de Baschet.Experții fotbalului Jan Palička și Miloslav Novák se pregătesc să se califice pentru echipa națională cehă, iar Tomáš Macek are două deplasări în reportaj: să termine campionatul mondial de ciclism din Vuelta și cel mondial de atletism.

2020, care va fi Jocurile Olimpice. Numeroase echipe de redactie din Tokyo vor fi conduse de editorul de mult timp și respectat Tomáš Macek, pentru care va fi cea de-a 14-a Olimpiadă.