Houška: Lasă oamenii să ne înnebunească. Și apoi o vom demola pe Maroldovka!

„Îmi amintesc cum ne-a fost frică să intrăm în playoff în timpul unei lungi serii de înfrângeri. Și acum suntem aproape de ceea ce meritau cu adevărat băieții pentru performanțele eliminatorii. Ar fi frumos, dar este încă departe “, avertizează Jakub Houška, un asistent din Děčín, înainte de a șasea bătălie de semifinală.

La Svitavy, au câștigat seria semifinalelor pentru a doua oară. „Este un sentiment extraordinar că am reușit să-l punem acolo.Svitavy probabil nu a contat pe asta, am făcut-o ”, a râs el. „Știam înainte de serie că trebuie să câștigăm acolo”.

„Aparține playoff-urilor, pe de altă parte, am jucat un serial grozav cu Opava, care a fost foarte greu, fiecare meci a durut, dar nu a fost nimic insidios. Nicio situație în care cineva să dea o lovitură inutilă. Vrem să jucăm greu, face parte din baschetul de astăzi, dar nu facem nicio intrigă.Dacă cineva vrea să joace din greu, trebuie să o poată folosi “, spune Houška. „Duritatea nu este doar că dau cuiva o lovitură sau un cot, ci că lucrez în apărare, lucrez, nu dau nimănui nimic gratuit.”

Cu această strategie, Războinicii vor merge și la jocul de vineri, care începe de la Armex Sportcentrum în 18 ore.

Jucătorii îngenunchează de la ultimul pas? “Nu cred. După ce am câștigat la Svitavy, suntem în picioare, știm că avem ultimul pas în față și o echipă excelentă unul împotriva celuilalt, cu jucători minunați care pur și simplu nu vor renunța. Dar nici noi. În plus, suntem acasă, oamenii vor sta în spatele nostru.Cred că vor înnebuni din primul minut! ”Houška se bazează pe fanii lui Děčín.

Și când va ieși, va fi din nou pe stadionul de iarnă? “Nu chiar. Ne-am spus că, dacă am reuși vreodată să trecem în finală, am vrea să o demolăm pe Maroldovka “, zâmbește fostul căpitan al lui Děčín, care a experimentat epoca de argint Děčín ca jucător.

Va ​​vedea finalul într-un nou rol anul acesta?