Istoria recentă este de partea Țării Galilor, dar Anglia poate avea ultimul cuvânt

O super-sâmbătă așteaptă pentru cineva, în orice mod, cu Irlanda aritmetic încă implicată în cazul înfrângerilor galezești și engleze. Având în vedere orele de lansare eșalonate cerute de radiodifuzori, este, de asemenea, cu totul posibil ca Țara Galilor să fi urcat în cerul emisiunii nordice de rugby la Stadionul Principatului înainte de a începe meciul Cupa Calcutta. Dacă nu, Eddie Jones s-ar putea să aibă până la urmă ultimul râs.Ghid rapid Permutările Six Nations Show Hide

• Țara Galilor va câștiga titlul Six Nations și va obține un prim grand slam timp de șapte ani dacă va învinge Irlanda la Cardiff, iar Grand Slam le va câștiga trei puncte bonus suplimentare în proces.

• Anglia va câștiga turneul dacă va învinge Scoția cu un punct bonus și Țara Galilor va pierde în fața Irlandei.

• O remiză între Țara Galilor și Irlanda – și Anglia pierzând în fața Scoției la Twickenham – ar vedea ca Țara Galilor să câștige titlul fără un mare slam.

• Irlanda poate câștiga turneul dacă va învinge Țara Galilor și restricționează-le la un punct bonus, iar Scoția a învins Anglia.Sau, dacă Anglia ar învinge Scoția fără un punct bonus, Irlanda ar avea nevoie de 65 de puncte pentru a câștiga turneul.

• Italia este garantată lingura de lemn.

Este cu adevărat posibil Țara Galilor va câștiga bătălia convingătoare a podului Severn, dar va pierde războiul? Pe baza afișării lor în prima repriză în victoria de 18-11 sâmbătă asupra Scoției, ei au încă mai mult decât suficientă energie pentru a confunda Irlanda. Dacă, alternativ, își lasă impulsul să se îndepărteze, așa cum sa întâmplat în a doua jumătate la Murrayfield, se va desfășura un capitol final mai puțin glorios. Un test definitoriu al caracterului, atât cât și abilitatea, așteaptă acum.

În epoca Warren Gatland, aceștia au răspuns de obicei pozitiv la presiunea unor ocazii serioase, așa cum a fost subliniat în Cardiff acum puțin peste două săptămâni.Irlanda nu a câștigat în Țara Galilor în cele șase națiuni din 2013, iar atmosfera zilei de weekend din acest weekend va fi din nou scăzută. O săptămână mare ar putea aștepta tinerii irlandezi la Festivalul de la Cheltenham, dar vor fi al doilea favorit în cursa de doi cai de sâmbătă. Robert Kitson Citește mai mult

În afară de orice altceva, acum a trecut un deceniu de când Țara Galilor a pierdut ultima dată acasă într-un final de șase națiuni, chiar dacă într-un joc gravat pentru totdeauna în inimile irlandeze. În acea legendară ocazie din 2009, Ronan O’Gara a apărut peste un gol binecuvântat pentru a asigura primul mare șlem al Irlandei din 1948; de data aceasta, cu Țara Galilor înclinată pentru un al patrulea mare șlem în 14 ani, cizma este pe celălalt picior.Facebook Twitter Pinterest Obiectivul scăzut al lui Ronan O’Gara pentru Irlanda în 2009 – ultima dată când Țara Galilor a pierdut acasă în ultimul weekend al Șase Națiuni. Fotografie: Paul Ellis / AFP / Getty Images

Cu un „bonus” în trei puncte pentru a se asigura că un campion de Grand Slam bate întotdeauna un rival care pierde o singură dată, dar câștigă o mână de puncte bonus, Țara Galilor are, de asemenea, avantajul de a nu fi nevoit să pierd timpul cu permutări aritmetice complexe. Chiar și o remiză cu un punct bonus de încercare ar fi insuficientă, presupunând că Anglia ar învinge o Scoție potrivită, lăsând Țara Galilor să se bazeze pe metoda dovedită care i-a propulsat până acum.Este posibil ca Anglia să fi înscris 19 încercări în patru jocuri, comparativ cu cele nouă din Țara Galilor, dar nici o apărare nu a fost mai răutăcioasă decât zidul de cărămidă roșie al lui Shaun Edwards, care a obținut până acum mai puțin de 15 puncte pe meci. .

Dacă Liam Williams, printre jucătorii turneului de până acum, este apt să înfrunte irlandezii, va fi, de asemenea, un impuls psihologic major, fundașul arătându-se sigur că va fi înlăturat în timp ce pășea cu o aparentă leziune a umărului. Presupunând că este doar un „stinger”, așa cum a indicat Gatland, Țara Galilor va fi extrem de ușurată, iar sarcina Irlandei va crește mai mult.

Un grand slam ar fi o recompensă la fel de meritată pentru Alun Wyn Jones, care a participat acum la 62 de victorii testate pentru Țara Galilor, mai mult decât oricare alt galez din istorie.Având în vedere că blocarea a fost, de asemenea, implicată în triumful din Țara Galilor în 2008, în primul sezon Gatland la conducere, nu există absolut nicio perspectivă de stabilire a satisfacției în acest moment. Ignorați-i pe cei care susțin că Țara Galilor nu a atins niciodată înălțimi mari în aceste Șase Națiuni până în prezent; hotărârea și angajamentul arătat în eforturile lor sfidătoare din a doua jumătate împotriva Franței, Angliei și Scoției au fost considerabile. Marea evadare scoțiană din Țara Galilor are Gatland recunoscător pentru puțin noroc | Andy Bull Citește mai mult

Dacă își vor ține din nou nervii la Cardiff, ar consolida reputația lor ca cea mai puternică echipă de acolo, chiar dacă antrenorul principal al Italiei, Conor O’Shea, crede că echipa lui Gatland sunt doar a doua cea mai bună echipă din competiție. „Anglia este o parte incredibil de puternică.Sunt o parte rănitoare și sunt cea mai bună parte din cele șase națiuni Guinness, după părerea mea ”, a spus O’Shea, după ce și-a văzut propria echipă despărțită 57-14 la Twickenham. Rezultatul lunii trecute la Cardiff ar putea implica altfel, dar nimeni altcineva nu s-a apropiat încă de la distanță de eclipsarea Angliei în ceea ce privește puterea de grevă. Ghid rapid Urmăriți sportul Guardian pe rețelele sociale Afișați ascunderea

Niciun apărător din lume nu ar dori să încerce să-i oprească pe Joe Cokanasiga și Manu Tuilagi în deplină înclinare și, în mod esențial, există suficient ritm și abilitate fotbalistică în altă parte a backline-ului Angliei pentru a le completa puterea.În timp ce Jones a făcut excepție de la comparațiile inevitabile dintre Cokanasiga și un tânăr Jonah Lomu, el crede că jocul modern favorizează tot mai mult giganții atletici. „Dacă te uiți la jocul Scoția-Țara Galilor și la jocul nostru, fizicitatea devine din ce în ce mai mare”, a spus el. „Dacă aveți oameni mari care se pot mișca repede și au abilități, este destul de avantajos. Ori de câte ori alegeți o parte, sunteți mereu în căutarea celor mai mari, mai rapizi și mai iscusiți tipi cărora le place să lovească și să rănească oamenii. ”

Indiferent dacă se dovedește sau nu suficient să pipăim Țara Galilor, un alt afiș tunător împotriva scoțienilor ar susține cu siguranță afirmațiile Angliei de a fi pretendenți autentici la Cupa Mondială în Japonia. „Nu cred că 100% o cred, dar toți jucătorii încep să creadă că pot fi cea mai bună echipă din lume”, a spus Jones.Adevărat sau nu, titlul din Șase Națiuni din 2019 este încă în prezent în Galia de pierdut.