Oli McBurnie oferă victoria Sheffield United la Brighton

De la Campionat la Liga Campionilor peste puțin peste un an? Sheffield United ar fi fost escortat în afara localului dacă ar fi trâmbițat asta ca ambiție înainte de începerea acestui sezon, dar tabelul din Premier League arată că echipa lui Chris Wilder redefinește ceea ce este rezonabil. Vor intra în Crăciun la o distanță atingătoare de José Mourinho do Tottenham primele patru, datorită celei de-a treia victorii consecutive din liga. merită să fie acolo unde sunt. „Cu siguranță a fost bine să mergem pentru o echipă care a fost anulată până la Crăciun”, a spus el.

United au fost deosebit de formidabili în călătoriile lor.Această victorie a egalat recordul pe care Burnley l-a stabilit în 1947-48 pentru cea mai lungă fugă neînvinsă de la începutul unui sezon de o echipă promovată în topul zborului. Graham Potter a fost la conducerea ultimei echipe care a câștigat acasă în echipa lui Wilder în ligă – la Swansea în urmă cu 11 luni în Campionat – dar echipa sa de la Brighton nu arăta niciodată ca să replice acea ispravă aici.

Marcatorul lui Swansea în ianuarie era Oli McBurnie și acum, după transferul de vară de 20 de milioane de lire sterline, face afacerea pentru Blades.Obiectivul său aici a fost al treilea de la mutarea sa și a răsplătit o altă performanță realizată de vizitatori. Raúl Jiménez al lupilor finalizează revenirea în fața speranțelor Norwich Citește mai mult

Brighton, în general atât de efervescent de la sosirea lui Potter, părea neplăcut de către adversarii lor superb antrenați, care păreau cumva să-i depășească în toate domeniile.

Oricât de complicat poate fi echipa lui Wilder, obiectivul descoperirii s-a rezumat la buna furtună de modă veche de către McBurnie.După ce l-a învins pe fundașul central Adam Webster într-un teren de poartă al portarului Dean Henderson, atacantul și-a îndreptat mingea pentru a-l urmări și apoi l-a ținut pe celălalt fundaș central, Lewis Dunk, înainte de a trage cu ușoară într-un șut .

„Aveam un pic de bănuială că va fi o zi bună pentru Oli”, a spus Wilder. „M-am uitat la lucrările sale departe de luminile strălucitoare, de luni până vineri, și am simțit că este momentul potrivit împotriva vechiului său manager și dat fiind modul în care s-au instalat.”

United nu a avut noroc, nu pentru a fi în față înainte, John Egan având un gol exclus de VAR pentru un handbal nefericit. Pentru Brighton, Neal Maupay a avut un gol crutat pentru un ofsaid al lui Martín Montoya după ce Henderson a salvat un șut al lui Aaron Mooy.A fost singurul șut remarcabil al lui Brighton în prima perioadă.

United nu a bombardat exact poarta gazdă, dar a controlat cea mai mare parte a jocului chiar și atunci când nu avea mingea. Brighton abia părea să știe ce să facă cu posesia atunci când o avea, atât de eficient echipa lui Wilder le-a refuzat spațiul. Totul s-a dovedit destul de deranjant pentru gazde. Miguel Almirón, de la Newcastle, pune capăt secetei de gol pentru a scufunda Crystal Palace. -trecere sub presiunea lui David McGoldrick. Ceea ce a fost șocant, totuși, a fost că McGoldrick nu a profitat: în schimb, după ce a sărit peste Mat Ryan, atacantul a ratat un gol deschis, trăgând în plasă laterală din colțul careului de șase curți.Acesta a fost încă un alt joc în care McGoldrick a jucat splendid în general, dar nu a putut localiza interiorul fileului. Așteptarea pentru un gol din Premier League continuă.

United a avut un alt gol exclus de VAR după ce Ryan a lovit cu capul o lovitură de cap a lui Egan și Jack O’Connell a introdus în plasă din poziție de offside.

Brighton a apărut puternic în ultimele 25 de minute, dar niciodată nu a părut să scuture United din soliditatea lor. Yves Bissouma a rezumat exasperarea lui Brighton primind cartonaș pentru că s-a aruncat la pământ în suprafața de pedeapsă. „Felicitări Sheffield United, au meritat să câștige”, a spus Potter. „Fac ceea ce fac foarte bine.”