Pastrňák și Krejčí au marcat, Boston este în finala Cupei Stanley

Seria dintre Boston și Carolina s-a încheiat în cel mai rapid mod posibil. În forma Bruins, s-au luptat spre Trofeul Prince of Wales pentru câștigătorii playoff-ului Conferinței de Est a NHL după 5: 2, 6: 2, 2: 1 și 4: 0.

Prima stea a jocului decisiv a fost declarată elită centrul echipei Patrice Bergeron (2 + 1) în fața partenerului de la atac David Pastrňák (1 + 2) și a portarului Tuukka Rask (avea nevoie de 24 de intervenții pe un cont curat).

„Fiecare jucător a vrut să profite la maximum de el însuși, și anume am reușit și pe gheață “, a rezumat dominația atacantului echipei sale Brad Marchand, care a strălucit cu un echilibru (1 + 1) și și-a consolidat a doua poziție în scorul din playoff-ul canadian. Cu 18 intrări (7 + 11), este aproape de liderul de 20 de puncte Logan Couture (14 + 6) din San Jose.Pastrňák s-a mutat apoi pe locul trei cu 15 puncte (7 + 8), iar Tomáš Hertl (14 puncte, 9 + 5) de la San Jose cu David Krejčí (14 puncte, 4 + 10) este, de asemenea, în elita zece. La fel ca în meciul numărul trei, supleantul Curtis McElhinney a luat locul lui Petr Mrázek în poarta Carolinei, care a rezistat tuturor șanselor în deschiderea a treia cu vizitatorul Rask. Primul gol în PNC Arena a fost așteptat până în minutul 25, când într-o piesă de putere Marchand a găsit un pastrňák în fața porții dintr-o acțiune rapidă. Mai presus de toate, formația de elită din Boston nu și-a spus ultimul cuvânt. În minutul 39, ea a folosit un alt joc de putere după Bergeron, care a ajuns în zona ofensivă cu o acțiune fulger cu Pastrňák.

În a treia perioadă, ei au confirmat din nou forma mare.Fundașul uraganelor Jaccob Slavin a greșit în pasă și Pastrňák l-a îndemnat imediat pe Bergeron să se termine în zona de atac. La final, echipa gazdă a încercat jocul fără portar, care a fost pedepsit de al patrulea gol al lui Marchand. David Krejčí și-a marcat asistența (14:02, 0 + 1, +1, 1 șut).

Bruins au reușit pasul decisiv în ciuda absenței căpitanului lor Zden Chára, care nu a început din cauza unei accidentări nespecificate. Cu toate acestea, ar trebui să fie deja disponibil pentru finala Cupei Stanley, Boston va trebui totuși să-și aștepte adversarul. Starea seriei finale a Conferinței de Vest este până acum mai favorabilă pentru San Jose, care deasupra St. Louis conduce 2: 1 în meciuri.

Finale Východní konference – 4.potrivire: