Pentru tine, unchiule. Cum Roglič a scăpat de tricou și Conti a evitat câinele

Vă rugăm să ne cunoașteți.

Vârstă: 26 de ani. Român. Membru al echipei Emiratele Arabe Unite. Profesional pentru al șaselea an, până acum trei victorii. Primul italian în maglia rosa de Nibali în sezonul 2016. El nu a mai petrecut niciodată o zi în tricoul liderului la nicio cursă de etapă.

„Îmi este greu să înțeleg ce s-a întâmplat”, a spus Conti joi seară. . „Da, știam că există șansa de a purta un tricou roz astăzi, vorbeam despre asta în echipă de câteva zile. Dar există o diferență uriașă între a visa ceva și a-l demonstra cu adevărat. ”

În acest an, Around Turkey a terminat pe locul doi în general, Around San Juan al patrulea și Douăzeci și doi în jurul Algarve. Anul trecut avea douăzeci și patru de ani pe Giru.Nu este o clasă suplimentară de ciclism, dar este un alpinist solid și cronometru și un om foarte bun pentru evadări. El Betstars concurează pe Marele Tur pentru a opta oară în carieră și are în CV o etapă scrisă și câștigătoare din Vuelta 2016 spaniolă.

Odată ce își termină cariera, vrea să absolvească universitatea.

Dar nu va fi așa imediat.

Îi place ciclismul. Mai mult, îl are în ADN-ul său.

Tatăl Franco Conti a fost un profesionist din 1977 până în 1984 și înainte a câștigat ca amator așa-numitul Baby Giro.

Unchiul Noé Conti, cu optsprezece ani mai mare decât tatăl său, a aparținut profipelotonului din 1958 până în 1962 pentru o schimbare.Mai întâi în echipa Bianchi cu legendarul Faust Coppi , mai târziu a lucrat pentru alți bicicliști celebri Louison Bobet, Gaston Nencini și Ercole Baldini

< Unchiul Noe i-a dat odată nepotului său Valeri prima rundă.

„Acum patru ani, unchiul meu a murit. Așadar, vreau să îi dedic astăzi tricoul roz de astăzi “, a anunțat acum noul lider Gira.

Davide Lacomini, fost director sportiv al Valeria Conti, a anunțat deja despre el:” Are potențialul unui viitor campion. „

În urmă cu trei ani, încă în tricoul Lampre, a dominat a 13-a etapă a Vueltei după un pelerinaj ciudat de peloton la Urdax, în timpul căruia toate favoritele au fost salvate pentru a doua zi și o excursie la Aubisque.Astfel, numeroșii bărbați care au scăpat din fundalul listei de rezultate au fost lăsați cu o jumătate de oră completă, iar Conti a fost cel mai rapid dintre refugiați.

De data aceasta a fost diferit. Primož Roglič și grajdul Jumbo – Visma și-au trimis joi semnale reciproc joi: Bună ziua, nu vrei tricoul nostru roz? A șasea etapă este potrivită pentru evadare, deci dacă sunteți interesat…Desigur, dacă doriți să împrumutați maglia rosa de la noi pentru câteva zile, nu trebuie să vă numiți Simon Yates sau poate Vincenzo Nibali. Dar dacă nu ești o amenințare la clasamentul general, te rog, iată tricoul.

„Nu vom păstra tricoul roz cu orice preț, pentru a ne epuiza prea mult riderii”, a spus el înainte de etapă. > Addy English , directorul sportiv al Jumba. În plus, la 34 de ani.la un kilometru de scenă în timpul unei căderi în masă, un bărbat în roz și doi dintre asistenții săi au fost bătuți. Roglic a avut brusc „ventilație” pe pantalonii de ciclism rupți, de care cu siguranță nu-i păsa, ca să nu mai vorbim de abraziuni pe fese.

Deci, când cei treisprezece călăreți de „a doua gardă” au scăpat, banda Jumba nu a protestat.

Roglič a explicat mai târziu: „Nu am vrut să investim prea multă energie în urmărirea penală a liderului grupului. Nu văd pierderea rozului ca un dezavantaj. Dimpotriva. Situația ne va oferi mie și echipei ceva mai multă odihnă și mai puțin stres. Giro-ul va dura mult timp, iar etapele decisive vor veni încă.în locul comenzii din spatele lui Roglič la 1:59 minute și a știut imediat că este cel mai mare candidat al tricoului roz al tuturor refugiaților.

Când Giro a vizitat ultima dată peninsula Gargano, și-a atins faima. La sfârșitul etapei din Peschica, el a plecat la campionat cu un an înainte de anul trecut, dar cu 1500 de metri înainte de final, motocicleta lui a alunecat într-o cotă, a căzut și a existat speranță.

Cine știe ce a gândit când a fost ieri în aceeași regiune Cu 20 de kilometri înainte de sosirea la San Giovanni Rotondo a alergat un câine chiar în fața bicicletei.

Din fericire, l-a evitat.

„Sincer, nu mi-am amintit nici o clipă de acea zi negativă din Peschica.Astăzi m-am gândit doar pozitiv “, a spus el la o conferință de presă. „M-am gândit: Nu ai nimic de pierdut, nu poți decât să câștigi”. Androni Giocattoli. Mai degrabă, Conti a alergat mult timp în eclipsă în spatele lui Masnad. Nu s-ar putea spune că Coppa Casarinelle va prelua conducerea la cârmă la urcarea bonusului de categoria a II-a. Abia după trecerea bonusurilor s-a învârtit în vârf.

Înțelegerea părea simplă: Masnada va merge pe scenă, Conti pentru tricoul roz.

Acordul probabil a sunat așa, chiar dacă Conti a susținut mai târziu: „Am vrut o scenă și o maglia rosa. Dar Fausto este un călăreț incredibil, atât de puternic.A călătorit ca motocicletă pentru o victorie pe etapă. ”

În timpul cursei pregătitoare În jurul Alpilor, Masnada, în vârstă de 25 de ani, și-a dovedit case pariuri online autorizate abilitățile de alpinism cu două primate de etapă și locul al cincilea în general. Acum că și-a obținut primul campionat de etapă la Gira, și-a dedicat succesul și unchiului său: „A murit chiar înainte de începerea Gira.Ultima dată când i-am vorbit, i-am promis: voi câștiga o etapă pentru tine. ”

Conti a mers imediat pe podium, a preluat maglia rosa, iar echipa Emirates a trimis un comunicat de presă presei sărbătorindu-l:” Performanța istorică a Valeriei Conti. ”Pentru prima dată în cei trei ani de existență, Emirates are un rider îmbrăcat cu tricoul liderului Grand Tour.

Echipa este, de asemenea, un impuls binevenit după ce a fost decimată în ultimele zile. Marți l-au trimis pe Juan Sebastian Molan acasă din Giro din cauza „rezultatelor fiziologice neobișnuite”.Și miercuri, UCI l-a suspendat temporar pe Kristijan Durašek din cursa Around California, când în Operațiunea Aderlass s-a dovedit că joacă cu dopaj de sânge.

Conti domină acum clasamentul general la 1:41 cu câteva minute înainte de Giovanni Carbon de la echipa diviziei a doua a lui Bardiani. Al unsprezecelea Roglič pierde 5:24 minute.

Pe măsură ce răsfoiește profilurile etapelor următoare din cartea „Garibaldi”, așa cum italienii numesc cartea cu itinerariul întregii curse, Conti își dă seama că ar putea apăra tricoul roz cel puțin până la prima încercare dură de munte din a 13-a.stage.

„Pentru italieni, maglia rosa este cel mai frumos lucru de pe Pământ”, spune el. “Voi încerca să-l port cât mai mult timp, până când inima, picioarele și mintea mea vor spune suficient.”

„Primož este bine după cădere.Iar situația din clasamentul general este bună pentru noi “, a spus directorul sportiv al echipei olandeze Addy Engels.

Cu toate acestea, întrebarea este dacă Roglič, Yates, Nibali și echipele lor nu și-au asumat prea mult risc atunci când au permis atât de mult spațiu pentru evadarea de joi și au lăsat refugiații să ajungă la destinație chiar și cu un avantaj de șapte minute (Masnada și Conti) și un avantaj de șase minute (altele).

Mai ales când Andrey Amador de la Movistar, un alpinist de format mare, a pășit printre refugiați, al patrulea la Giro în sezonul 2015 și al optulea un an mai târziu.

Grajdurile Movistar le-au oferit adversarilor cel puțin un avantaj tactic în viitoarele zile de munte Gira. Pe lângă cei doi lideri actuali, Mikela Landa și Richard Carapaz , echipa spaniolă are acum al nouălea Amador în pozițiile de top la ruletă.

El a fost și el printre refugiați. Sam Oomen. El ar fi trebuit inițial să fie superdomesticistul lui Tom Dumoulin pe Sunweb și a devenit brusc liderul supleant al întregii echipe.El a arătat ce poate anul trecut pe locul 9 la Gira, chiar dacă la acea vreme a lucrat pentru Dumoulin pe toată durata cursei. El a rupt contrariul de deschidere din acest an și apoi a pierdut patru minute în etapa a 4-a, dar a revenit ieri la joc. că se va strădui să obțină mai degrabă tricoul albastru al celui mai bun tricou decât cel roz.

Ultima dată în 2010 i s-a întâmplat lui Giro să le ofere refugiaților care ar putea prelua tricoul roz un avantaj atât de mare pentru favoriți.

În acel moment, într-o etapă ploioasă nebună, au mers la Acquila Ivan Netbet Bass, Alexandr Vinokurov și colab.chiar și în 12 minute, un anumit Richie Porte , un fost triatlet puțin cunoscut la acea vreme, s-a schimbat în roz, urmat de un alt partid al refugiaților, David Arroyo.

< Spaniolul a apărat apoi fără teamă maglia rosa în iadul muntos din a treia săptămână și i-a predat-o lui Bass după o luptă dură doar în etapa a XIX-a.

Cum va fi de data aceasta?

Giro va fi joi s-a găsit în punctul cel mai sudic al traseului său anul acesta. Cursa se va întoarce spre nord.

Echipa Emiratelor Emirate Arabe Unite își va apăra comoara roz în zilele următoare.

Primož Roglič și alți superfavoriti se vor alătura lui Conti și colab. vor fi din nou mai aproape în foaia de rezultate.

Cel puțin așa spune planul.

Dar planurile pentru Gir nu se bazează adesea.Lucruri ciudate se întâmplă aici în fiecare an.