Vondroušová l-a exclus pe Halepová la Roma. Plíšková este deja în sferturile de finală

Vondroušová, în vârstă de nouă ani, l-a învins pe câștigătorul Open-ului francez de anul trecut Halepová anul acesta pe suprafața dură din Indian Wells și a repetat victoria vieții la Roma. În fața campioanei de Grand Slam de la Paris și a finalistului din ultimii doi ani ai turneului roman, ea a arătat o mare schimbare. Pauza cheie a setului decisiv a fost arătată de jucătoarea de tenis de la Sokolov în gama a opta, iar în timpul propriei sale performanțe Halepová a ajutat-o ​​să se transforme într-o plasă cu o lovitură în plasă.

Dimpotrivă, ea a apreciat foarte mult adversarul ceh. „Este extrem de talentată, după părerea mea va fi în curând la vârf.Este întotdeauna greu cu un stângaci, în plus, a servit bine și s-a mișcat bine. Poate reveni mult “, a spus Halepová, care a pierdut ocazia de a reveni în fruntea clasamentului cu o pierdere în fața lui Vondroušová.

În opt finale, Vondroušová a mai jucat un meci lung. Ea s-a luptat cu înfrângătorul Kasatkin al lui Siniak timp de două ore și un sfert înainte de a putea fi vizibil obosită să sărbătorească următorul pas după ce a câștigat 7: 5, 2: 6, 6: 2. „Astăzi a fost probabil cea mai grea zi de tenis din viața mea. Chiar am lăsat totul pe teren. După al doilea meci, am avut probleme cu descălțarea “, a spus ea.Vineri, ea va juca împotriva Johannei Kontaová din Marea Britanie, pe care a învins-o anul trecut în singurul duel de până acum.

Dar a reușit să evite criza și datorită celor 12 ași a avansat după rezultatul 4: 6, 6: 4, 6: 3. Următorul ei adversar va fi Viktoria Azarenková din Belarus.

Kvitová a intrat în turneu cu o victorie suverană asupra Julia Putinceeva. În runda a doua, ea a depășit adversarul kazah 6: 0, 6: 1 în 54 de minute și s-a bucurat de cea mai ușoară victorie a sezonului. Cu toate acestea, greaca Maria Sakkari nu a lăsat-o să intre în sferturile de finală, în timp ce a început calificarea la Roma.

Sakkari a trebuit să gestioneze și două meciuri pe zi după ploaia de miercuri și după eliminarea 14.desfășurat Anett Kontaveitová din Estonia a călcat și pe favorita cehă, care a învins-o fără probleme la Miami anul acesta. La începutul celui de-al treilea set, Kvitová a pierdut rapid 0: 3 și nici măcar un masaj al piciorului stâng, dureros, nu a ajutat-o. După un alt joc pierdut, ea a renunțat la meci.

Osaka va rămâne pe primul loc

Naomi Osaka va rămâne după turneul de la Roma în fruntea clasamentului mondial și poziția numărul unu, ea și-a asigurat și desfășurarea la Roland Garros.

Pe argila romană, în urmă cu o săptămână la Madrid, a învins-o pe Dominika Cibulková (6: 3, 6: 3) în Slovacia, în timp ce numărul doi mondial Halep a fost eliminat.

Românca a trebuit să câștige un titlu la Roma pentru a a avut șansa să se întoarcă pe tronul de tenis.Cu toate acestea, călătoria ei s-a încheiat la primul obstacol.

Câștigătorul turneului de elită anterior de la Madrid, Kiki Bertens, a reușit și el meciul de deschidere pe lut italian. Cel de-al șaselea olandez, învins, a învins-o pe americanca Amanda Anisimov cu 6: 2, 4: 6, 7: 5. După alte trei sute de meciuri, a eliminat-o și pe spaniola Carla Suárezová și va juca în semifinale cu Osaka.